Różowa masa z kremówki
Śmietana kremówka nie musi być zawsze tylko biała może być też różowa :).
Ocena:





Składniki na różową śmietankową masę:
- 400 ml śmietany kremówki do ciast i deserów 30%
- 1 opakowanie galaretki truskawkowej
- 1/2 szklanki gorącej wody
- 2 łyżki cukru pudru
Wykonanie:
W misce, w gorącej wodzie rozpuszczamy galaretkę i odstawiamy ja do lekkiego stężenia.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy do niej cukier puder- ubijamy. Do kremu dodajemy lekko stężałą galaretkę i miksujemy składniki tak długo aż powstanie nam jednolita, różowa masa.
Powstałą masę śmietanową odstawiamy na 30 minut do lodówki.
Poniżej podaję link w którym został wykorzystany powyższy przepis:
www.ciasteczkowy-potwor.pl/rozowy-tort
Data publikacji: 22/03/2013
comments powered by Disqus