Różowa masa z kremówki

Śmietana kremówka nie musi być zawsze tylko biała może być też różowa :).

Ocena:
1 5
Składniki na różową śmietankową masę:
  • 400 ml śmietany kremówki do ciast i deserów 30%
  • 1 opakowanie galaretki truskawkowej
  • 1/2 szklanki gorącej wody
  • 2 łyżki cukru pudru

Wykonanie:

W misce, w gorącej wodzie rozpuszczamy galaretkę i odstawiamy ja do lekkiego stężenia.

Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy do niej cukier puder- ubijamy. Do kremu dodajemy lekko stężałą galaretkę i miksujemy składniki tak długo aż powstanie nam jednolita, różowa masa.

Powstałą masę śmietanową odstawiamy na 30 minut do lodówki.


Poniżej podaję link w którym został wykorzystany powyższy przepis:

www.ciasteczkowy-potwor.pl/rozowy-tort


Data publikacji: 22/03/2013


comments powered by Disqus