Róże masy marcepanowej
Czerwona masa marcepanowa idealnie nadaje się do dekorowania ciast, ciasteczek i babeczek.
Poniżej krok po kroku jak zrobić róże.
Ocena:





Składniki:
- 200 g masy marcepanowej czerwonej
- 25 g masy marcepanowej zielonej
Wykonanie:
Masę marcepanową czerwoną układamy na płacie papieru do pieczenia i przykrywamy drugim płatem papieru. tak zabezpieczoną masę wałkujemy na grubość 1-2 mm. Z powstałego płatu marcepanowego ściągamy jeden ( wierzchni) płat papieru i za pomocą kieliszka do wódki wycinamy okręgi. Każdy okrąg przecinamy na pół. Z połówek formujemy różę.
Z zielonej masy marcepanowej formujemy listki oraz łodygi.
Poniżej podaję link w którym został wykorzystany powyższy przepis:
http://www.ciasteczkowy-potwor.pl/czekoladowe-muffinki-z-truskawkowym-kremem
Data publikacji: 28/07/2013
comments powered by Disqus