Róże masy marcepanowej

Czerwona masa marcepanowa idealnie nadaje się do dekorowania ciast, ciasteczek i babeczek.

Poniżej krok po kroku jak zrobić róże.

Ocena:
1 5
Składniki:
  • 200 g masy marcepanowej czerwonej
  • 25 g masy marcepanowej zielonej

Wykonanie:

Masę marcepanową czerwoną układamy na płacie papieru do pieczenia i przykrywamy drugim płatem papieru. tak zabezpieczoną masę wałkujemy na grubość 1-2 mm. Z powstałego płatu marcepanowego ściągamy jeden ( wierzchni) płat papieru i za pomocą kieliszka do wódki wycinamy okręgi. Każdy okrąg przecinamy na pół. Z połówek formujemy różę.

Z zielonej masy marcepanowej formujemy listki oraz łodygi.


Poniżej podaję link w którym został wykorzystany powyższy przepis:

http://www.ciasteczkowy-potwor.pl/czekoladowe-muffinki-z-truskawkowym-kremem


Data publikacji: 28/07/2013


comments powered by Disqus