Polewa z gorzkiej czekolady
Zamiast roztapiać gorzką czekoladę w gorącej wodzie można zrobić z niej pyszną polewę ,która powstaje dzięki roztapianiu ją na palniku.
Ocena:





Polewa czekoladowa:
- 100 g gorzkiej czekolady
- 2 łyżki masła
- 3 łyżki mleka
Wykonanie:
Czekoladę łamiemy na drobną kostkę i przekładamy ją do rondelka. Do naczynia z czekoladą dodajemy masło i mleko. Składniki wstawiamy na mały palnik i doprowadzamy do ich połączenia. Podczas roztapiania się składników cały czas je mieszamy. Powstałą polewę ściągamy z palnika. Gotową polewą polewamy ciasta czy też ciasteczka.
Poniżej podaje link w którym wykorzystano powyższy przepis:
ciasteczkowy-potwor.pl/ciasto-ucierane-z-masa-i-owocami
Data publikacji: 13/04/2013
comments powered by Disqus