Polewa czekoladowa z masłem

Masło , cukier , kakao , mleko i olejek rumowy to składniki mojej czekoladowej polewy.

Ocena:
1 5
Składniki:
  • 150 g cukru pudru
  • 50 g masła
  • 50 g gorzkiego kakao
  • 4 łyżki mleka
  • 1/ 2 łyżeczka olejku rumowego ( lub prawdziwego rumu)

Wykonanie:

Do rondelka wkładamy składniki - masło, kakao, mleko, cukier i olejek. Rondelek umieszczamy na bardzo małym palniku i doprowadzamy do połączenia się składników na jednolitą masę. Pamiętamy o mieszaniu składników podczas ich roztapiania (dzięki temu się nie przypalą składniki). Gotową polewę ściągami z palnika.


Poniżej podaję przepis w którym został wykorzystany powyższy przepis:

http://ciasteczkowy-potwor.pl/ciasto-kostka-rubika


Data publikacji: 08/11/2013


comments powered by Disqus