Polewa czekoladowa z masłem
Masło , cukier , kakao , mleko i olejek rumowy to składniki mojej czekoladowej polewy.
Ocena:





Składniki:
- 150 g cukru pudru
- 50 g masła
- 50 g gorzkiego kakao
- 4 łyżki mleka
- 1/ 2 łyżeczka olejku rumowego ( lub prawdziwego rumu)
Wykonanie:
Do rondelka wkładamy składniki - masło, kakao, mleko, cukier i olejek. Rondelek umieszczamy na bardzo małym palniku i doprowadzamy do połączenia się składników na jednolitą masę. Pamiętamy o mieszaniu składników podczas ich roztapiania (dzięki temu się nie przypalą składniki). Gotową polewę ściągami z palnika.
Poniżej podaję przepis w którym został wykorzystany powyższy przepis:
http://ciasteczkowy-potwor.pl/ciasto-kostka-rubika
Data publikacji: 08/11/2013
comments powered by Disqus