Polewa czekoladowa I
Polewa czekoladowa powstająca na bazie gorzkiej czekolady.
Ocena:





Składniki polewy:
- 50 g gorzkiej czekolady
- 3 łyżki wody
- 2 łyżki cukru kryształu
- 1 łyżka gorzkiego kakao
- 2 łyżki oleju rzepakowego / słonecznikowego
- 125 g margaryny
Wykonanie:
Margarynę kroimy w drobną kostkę. W niewielkim rondelku umieszczamy połamaną gorzką czekoladę, margarynę, olej, wodę, cukier i kakao. Na bardzo małym ogniu łączymy ze sobą składniki. Powstałą masę czekoladową ściągamy z palnika i odstawiamy na 5 minut by lekko zastygła.
Zdobimy nią ciastka i ciasta.
Poniżej umieszczam link do przepisu w, którym została użyta masa :
ciasteczkowy-potwor.pl/eklerki-z-masa-adwokatowa
Data publikacji: 22/03/2013
comments powered by Disqus