Polewa czekoladowa I

Polewa czekoladowa powstająca na bazie gorzkiej czekolady.

Ocena:
1 5
Składniki polewy:
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki wody
  • 2 łyżki cukru kryształu
  • 1 łyżka gorzkiego kakao
  • 2 łyżki oleju rzepakowego / słonecznikowego
  • 125 g margaryny

Wykonanie:

Margarynę kroimy w drobną kostkę. W niewielkim rondelku umieszczamy połamaną gorzką czekoladę, margarynę, olej, wodę, cukier i kakao. Na bardzo małym ogniu łączymy ze sobą składniki. Powstałą masę czekoladową ściągamy z palnika i odstawiamy na 5 minut by lekko zastygła.

Zdobimy nią ciastka i ciasta.


Poniżej umieszczam link do przepisu w, którym została użyta masa :

ciasteczkowy-potwor.pl/eklerki-z-masa-adwokatowa


Data publikacji: 22/03/2013


comments powered by Disqus