Mus brzoskwiniowy

Pyszny, lekki mus brzoskwiniowy powstały na bazie brzoskwiń, śmietany kremówki i "śnieżki". Idealny do ciast , ciasteczek czy też jako deser na zimno w pucharku.

Ocena:
1 5
Składniki na mus brzoskwiniowy:
  • 1 puszka brzoskwiń w zalewie
  • 1 opakowanie galaretki pomarańczowej / brzoskwiniowej
  • 250 ml śmietanki kremówki 30 % do ciast i deserów
  • 1 opakowanie śmietany "śnieżki"

Wykonanie:

Odsączamy brzoskwinie od soku. Sok wlewamy do rondelka i doprowadzamy do jego zagotowania. Następnie ściągamy rondel z palnika. Do syropu dodajemy sypką galaretkę i dobrze ja rozpuszczamy. Powstała galaretkę odstawiamy do lekkiego stężenia.

Owoce brzoskwini blenderujemy.

Śmietanę kremówkę wlewamy do miski i dodajemy do niej sypką "śnieżkę". Składniki ubijamy na sztywną masę. Pod koniec ubijania dodajemy zblenderowane brzoskwinie oraz lekko stężałą galaretkę. Dokładnie łączymy składniki ( za pomocą miksera).

Mus wkładamy do lodówki by stężał.


Poniżej podaje link w którym został wykorzystany powyższy przepis:

http://ciasteczkowy-potwor.pl/babeczki-serowe-z-musem-brzoskwiniowym


Data publikacji: 14/10/2013


comments powered by Disqus