Masa ze śmietanki kremowki i białej czekolady

Śmietana kremówka, biała czekolada i dowolne bakalie = sama , lekka słodycz.

Ocena:
1 5
Masa:
  • 300 ml śmietanki kremówki do ciast i deserów 30 %
  • 80 g białej czekolady
  • 1 /4 szklanki zmielonych orzechów nerkowca
  • 1/4 szklanki wiórek kokosowych

Wykonanie:

Białą czekoladę kroimy bardzo drobno i przekładamy ją do szklanej lub metalowej miski. Do rondla nalewamy gorącej wody i umieszczamy w niej naczynie szklane z czekoladą. Rozpuszczamy czekoladę tak by była płynna.

Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietany dodajemy roztopioną czekoladę oraz zmielone orzechy i wiórki kokosowe. Składniki łączymy ze sobą.

Idealna do biszkoptów.


Poniżej podaję link w którym został wykorzystany powyższy przepis:

www.ciasteczkowy-potwor.pl/rolada-z-bialek


Data publikacji: 22/03/2013


comments powered by Disqus