Masa ze śmietanki kremowki i białej czekolady
Śmietana kremówka, biała czekolada i dowolne bakalie = sama , lekka słodycz.
Ocena:





Masa:
- 300 ml śmietanki kremówki do ciast i deserów 30 %
- 80 g białej czekolady
- 1 /4 szklanki zmielonych orzechów nerkowca
- 1/4 szklanki wiórek kokosowych
Wykonanie:
Białą czekoladę kroimy bardzo drobno i przekładamy ją do szklanej lub metalowej miski. Do rondla nalewamy gorącej wody i umieszczamy w niej naczynie szklane z czekoladą. Rozpuszczamy czekoladę tak by była płynna.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietany dodajemy roztopioną czekoladę oraz zmielone orzechy i wiórki kokosowe. Składniki łączymy ze sobą.
Idealna do biszkoptów.
Poniżej podaję link w którym został wykorzystany powyższy przepis:
www.ciasteczkowy-potwor.pl/rolada-z-bialek
Data publikacji: 22/03/2013
comments powered by Disqus