Masa z serków homogenizowanych

Podstawą staja się tu serki waniliowe homogenizowane. Proponuję masę tą podawać w biszkoptach.

Ocena:
1 5
Składniki:
  • 500 ml śmietanki kremówki do ciast i deserów 30%
  • 400 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1/3 szklanki gorącej wody

Wykonanie:

W 1/3 szklanki gorącej wody rozpuszczamy żelatynę i odstawiamy ją do ostygnięcia.

W misce ubijamy na sztywno śmietanę kremówkę do której pod sam koniec ubijania dodajemy cukier puder. Zmniejszamy obroty miksera do najmniejszych i do ubitej kremówki stopniowo dodajemy serki homogenizowane. Do powstałej masy wlewamy letnią żelatynę i łączymy ze sobą składniki. Do masy dodajemy 2/3 pokrojonego ananasa oraz żurawinę i za pomocą łyżki drewnianej łączymy produkty.

Przed podaniem masę należy schłodzić około 2 godziny.


Poniżej podaję link w którym został wykorzystany powyższy przepis:

ciasteczkowy-potwor.pl/sernik-na-zimno


Data publikacji: 22/03/2013


comments powered by Disqus