Masa z jogurtu naturalnego

Jogurt naturalny + galaretka cytrynowa = masa

Ocena:
1 5
Masa jogurtowa:
  • 500 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 opakowanie galaretki cytrynowej
  • 1/4 szklanki gorącej wody

Wykonanie:

Cytrynową galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia.

Jogurt naturalny wlewamy do miski dodajemy do niego cukier i ubijamy na puch za pomocą miksera. Do ubitego jogurtu dodajemy lekko tężejącą galaretkę - łączymy dobrze składniki.

Masą przekładamy biszkopty czy też babeczki. Następnie pozostawiamy ją na 4-5 godzin w lodówce by dobrze zastygła. Podajemy.


Poniżej podaję link w którym został wykorzystany powyższy przepis: http://www.ciasteczkowy-potwor.pl/ciasto-owocowo-jogurtowo-smietanowe


Data publikacji: 28/06/2013


comments powered by Disqus