Masa serowa I - do drożdżówek
Do masy tej idealnie nadaje się biały ser najlepiej swojski. Idealnie sprawdza się w pieczeniu drożdżówek a także nada się jako nadzienie do rogalików krucho drożdżowych.
Ocena:





Masa serowa:
- 300 g białego sera półtłustego najlepiej przemielonego
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 żółtko
- 1 łyżka budyniu śmietankowego
- 2 łyżki mleka
Wykonanie:
Biały ser mielimy 2-3 razy w maszynce do mięsa.
W misce ucieramy żółtko z cukrem pudrem na jednolitą, złotą masę.
Do makutry dodajemy ser , masę jajeczną. Ucieramy. Następnie dodajemy mleko i budyń. Dokładnie łączymy składniki.
Poniżej umieszczam link do przepisu w, którym została użyta masa :
ciasteczkowy-potwor.pl/mini-kolacze-z-serem
Data publikacji: 22/03/2013
comments powered by Disqus