Masa serowa I - do drożdżówek

Do masy tej idealnie nadaje się biały ser najlepiej swojski. Idealnie sprawdza się w pieczeniu drożdżówek a także nada się jako nadzienie do rogalików krucho drożdżowych.

Ocena:
1 5
Masa serowa:
  • 300 g białego sera półtłustego najlepiej przemielonego
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka budyniu śmietankowego
  • 2 łyżki mleka

Wykonanie:

Biały ser mielimy 2-3 razy w maszynce do mięsa.

W misce ucieramy żółtko z cukrem pudrem na jednolitą, złotą masę.

Do makutry dodajemy ser , masę jajeczną. Ucieramy. Następnie dodajemy mleko i budyń. Dokładnie łączymy składniki.


Poniżej umieszczam link do przepisu w, którym została użyta masa :

ciasteczkowy-potwor.pl/mini-kolacze-z-serem


Data publikacji: 22/03/2013


comments powered by Disqus