Masa pomarańczowa na gorąco

Masa na bazie budyniów waniliowych/ śmietankowych i soku pomarańczowego

Ocena:
1 5
Masa pomarańczowa:
  • 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego
  • 700 ml soku pomarańczowego
  • 5 łyżek cukru kryształu

Wykonanie:

Do garnuszka wlewamy 200 ml soku i dodajemy do niego cukier oraz budynie. Wszystko łączymy ze sobą na jednolitą masę. Do rondla wlewamy 500 ml soku pomarańczowego i doprowadzamy go do zagotowania. Do gotującego się soku wlewamy masę z garnuszka. Powstały budyń gotujemy na małym ogniu przez około 5 minut.

Gotowy budyń wylewamy bezpośrednio (ciepły nie studzimy) na ciasto biszkoptowe.


Poniżej podaję link w którym został wykorzystany powyższy przepis:

www.ciasteczkowy-potwor.pl/pomaranczowa-pokusa


Data publikacji: 22/03/2013


comments powered by Disqus