Masa na białej czekoladzie

Bardzo prosta w wykonaniu a do tego pyszna.

Ocena:
1 5
Składniki na masę na białej czekoladzie:
  • 200 g białej czekolady
  • 250 g masła

Wykonanie:

Masło przekładamy do miski i ucieramy na puch - do białości.

Białą czekoladę łamiemy na małe kawałeczki i umieszczamy je w metalowej misce. Miskę z czekoladą zanurzamy ( ale tak by nie wlała się nam woda do czekolady) w gorącej kąpieli wodnej. Rozpuszczamy czekoladę. Podczas rozpuszczania czekolady należy od czasu ja przemieszać. Rozpuszczona czekoladę wyciągamy z kąpieli wodnej.

Czekoladę przelewamy do utartego masła i ucieramy przez około 5 minut. Dobrze połączone składniki przekładamy do rękawa cukierniczego ( zakończonego dowolną końcówką) i wkładamy na 15 minut do lodówki by masa lekko stwardniała.

Masą przekładamy kruche ciastka ale i babeczki czy też biszkopty.


Poniżej podaję link w którym został wykorzystany powyższy przepis:

http://www.ciasteczkowy-potwor.pl/delikatne-czekoladowe-ciasteczka-z-biala-czekoladowa-masa


Data publikacji: 28/07/2013


comments powered by Disqus