Masa na białej czekoladzie
Bardzo prosta w wykonaniu a do tego pyszna.





Składniki na masę na białej czekoladzie:
- 200 g białej czekolady
- 250 g masła
Wykonanie:
Masło przekładamy do miski i ucieramy na puch - do białości.
Białą czekoladę łamiemy na małe kawałeczki i umieszczamy je w metalowej misce. Miskę z czekoladą zanurzamy ( ale tak by nie wlała się nam woda do czekolady) w gorącej kąpieli wodnej. Rozpuszczamy czekoladę. Podczas rozpuszczania czekolady należy od czasu ja przemieszać. Rozpuszczona czekoladę wyciągamy z kąpieli wodnej.
Czekoladę przelewamy do utartego masła i ucieramy przez około 5 minut. Dobrze połączone składniki przekładamy do rękawa cukierniczego ( zakończonego dowolną końcówką) i wkładamy na 15 minut do lodówki by masa lekko stwardniała.
Masą przekładamy kruche ciastka ale i babeczki czy też biszkopty.
Poniżej podaję link w którym został wykorzystany powyższy przepis:
http://www.ciasteczkowy-potwor.pl/delikatne-czekoladowe-ciasteczka-z-biala-czekoladowa-masa
Data publikacji: 28/07/2013
comments powered by Disqus