Masa kawowa na bazie cappuccino

Składnikiem nadającym troszkę gorzkawy smak jest tu kawa cappuccino. Sprawdza się idealnie do ciast biszkoptowych, ciasteczek i babeczek kruchych jako nadzienie.

Ocena:
1 5
Masa kawowa - cappuccino:
  • 250 g miękkiego masła
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1/2 szklanki sypkiej, kawy cappuccino
  • 1/2 kieliszka alkoholu - spirytusu

Wykonanie:

W misce, za pomocą miksera masło z cukrem pudrem ubijamy na puch. Następnie zmniejszamy obroty miksera i dodajemy kawę. Po połączeniu się składników wlewamy alkohol i dobrze miksujemy. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i na 2 godziny wkładamy do lodówki. Następnie przekładamy nią ciasta, ciasteczka czy też babeczki.


Poniżej umieszczam link do przepisu w, którym została użyta masa :

ciasteczkowy-potwor.pl/babeczki-kawowo-czekoladowe


Data publikacji: 22/03/2013


comments powered by Disqus