Masa galaretkowo - owocowa
Masę tą można zrobić z wszelakich rodzajów owoców, dżemów czy też przecierów owocowych.
Ocena:





Masa galaretkowo-owocowa:
- 1 opakowanie sypkiej, czerwonej galaretki ( porzeczkowa, truskawkowa, wiśniowa)
- 1,5 l słoik porzeczek czerwonych lub 1 kg mrożonych + 1/2 szklanki soku porzeczkowego (kompotu)
- 1 szklanka cukru kryształu
Wykonanie:
Do rondla przekładamy cukier, porzeczki w zalewie (lub mrożone porzeczki i kompot z porzeczek) i dodajemy sypką galaretkę. Wszystko smażymy na małym ogniu przez około 15 minut. Nie zapominamy o mieszaniu masy by się nie przypaliła. Przesmażona masę odkładamy do lekkiego przestygnięcia.
Masę tą można wykonać z dowolnych owoców czy też przecierów owocowych.
Poniżej umieszczam link do przepisu w, którym została użyta masa :
/ciasteczkowy-potwor.pl/kruche-waniliowe-ciasteczka-z-masa-porzeczkowo-galaretkowa
Data publikacji: 22/03/2013
comments powered by Disqus