Masa galaretkowo - owocowa

Masę tą można zrobić z wszelakich rodzajów owoców, dżemów czy też przecierów owocowych.

Ocena:
1 5
Masa galaretkowo-owocowa:
  • 1 opakowanie sypkiej, czerwonej galaretki ( porzeczkowa, truskawkowa, wiśniowa)
  • 1,5 l słoik porzeczek czerwonych lub 1 kg mrożonych + 1/2 szklanki soku porzeczkowego (kompotu)
  • 1 szklanka cukru kryształu

Wykonanie:

Do rondla przekładamy cukier, porzeczki w zalewie (lub mrożone porzeczki i kompot z porzeczek) i dodajemy sypką galaretkę. Wszystko smażymy na małym ogniu przez około 15 minut. Nie zapominamy o mieszaniu masy by się nie przypaliła. Przesmażona masę odkładamy do lekkiego przestygnięcia.

Masę tą można wykonać z dowolnych owoców czy też przecierów owocowych.


Poniżej umieszczam link do przepisu w, którym została użyta masa :

/ciasteczkowy-potwor.pl/kruche-waniliowe-ciasteczka-z-masa-porzeczkowo-galaretkowa


Data publikacji: 22/03/2013


comments powered by Disqus