Masa bananowa

Masa bananowa na bazie masła i bananów.

Ocena:
1 5
Masa bananowa:
  • 400 ml śmietany kremówki do deserów i ciast 30 %
  • 400ml serka homogenizowanego waniliowego lub bananowego
  • 3 duże banany
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1/4 szklanki gorącej wody

Wykonanie:

W 1/4 szklanki gorącej wody rozpuszczamy żelatynę. Dwa owoce ścieramy na tarce o małych oczkach a jednego banana ścieramy na grubych oczkach tarki.

Do miski wlewamy zimną kremówkę i ubijamy ją na sztywną pianę. Dodajemy do niej stopniową serek homogenizowany i ubijamy. Do połączonych składników wlewamy przestudzoną żelatynę którą łączymy z masą. Do niewielkiej miseczki odkładamy 4 łyżki masy i wkładamy ją do lodówki by stężała. Do pozostałej masy dodajemy starte banany. Mieszamy.


Poniżej podaję link w którym został wykorzystany powyższy przepis:

ciasteczkowy-potwor.pl/ciasto-z-bananami


Data publikacji: 22/03/2013


comments powered by Disqus