Masa bakaliowa

Czekolada, orzechy , śmietanka kremówka i serek mascarpone = masa bakaliowa. Świetnie komponuje się z biszkoptem

Ocena:
1 5
Składniki na masę:
  • 250 g serka mascarpone
  • 300 ml śmietanki kremówki do kremów i deserów 30%
  • 2 duże łyżki cukru pudru
  • 50 g białej posiekanej na kawałki czekolady
  • 50 g gorzkiej posiekanej na kawałki czekolady
  • 1/4 szklanki grubo posiekanych migdałów

Wykonanie:

W misce ubijamy na sztywno śmietanę kremówkę. Pod koniec ubijania zmniejszamy obroty miksera i dodajemy stopniowo cukier puder- nie przestajemy miksować. Następnie dodajemy serek mascarpone. Za pomocą miksera łączymy wszystkie składniki na jednolitą masę. Zmniejszamy obroty miksera do najniższych i dodajemy białą i czarną czekoladę oraz migdały. Wszystko miksujemy ze sobą.


Poniżej umieszczam link do przepisu w, którym została użyta masa :

ciasteczkowy-potwor.pl/tort-migdalowy-z-czekolada-i-smietanka


Data publikacji: 22/03/2013


comments powered by Disqus