Liście z mlecznej czekolady
Mleczna czekolada + foremka + trochę wobraźni
Ocena:





Składniki:
- 100 g mlecznej czekolady bez nadzienia
Wykonanie:
Mleczną czekoladę łamiemy na małe kawałeczki i przekładamy je do niewielkiej miseczki metalowej/ plastikowej / szklanej. Miskę z czekoladą umieszczamy w gorącej kąpieli wodnej. Podczas roztapiania się czekolady mieszamy ja od czasu do czasu. Roztopioną czekoladę wylewamy na folie aluminiową ( tak by powstała warstwa o grubości 5 mm). Folię z czekoladą wkładamy do lodówki by zastygła - na około 1 godzinę. Po upływie podanego czasu, czekoladę wyciągamy z lodówki i za pomocą foremki wycinamy z niej wzorek na kształt listka. Za pomocą wykałaczki dodatkowo go zdobimy ( zdjęcie poniżej).
Data publikacji: 28/07/2013
comments powered by Disqus