Kulki orzechowe
Proponuje szybkie w wykonaniu, smaczne, orzechowe kuleczki z dodatkiem orzechów laskowych.
Ocena:





Składniki na 45 sztuk pralinek.
Składniki:
- 700 g jasnego biszkoptu
- 350 g gotowej masy kajmakowej
- 45 sztuk orzechów laskowych
- 200 ml śmietany kremówki do ciast i deserów 36%
- 200 g mielonych orzechów laskowych
Wykonanie:
Do jednej miski wlewamy śmietanę kremówkę a do kolejnej wsypujemy zmielone orzechy.
Jasny biszkopt rozdrabniamy na pył i dodajemy do niego masę kajmakową. Składniki mieszamy by uzyskać jednolitą konsystencję.
Z powstałej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. W środek każdej kulki umieszczamy orzecha laskowego.
Kuleczki zamaczamy w śmietanie kremówce a następnie obtaczamy w zmielonych na pył orzechach laskowych.
Gotowe kuleczki odstawiamy na 2-3 godziny by stwardniały.
Podajemy.
Smacznego
Data publikacji: 03/09/2016
comments powered by Disqus