Kruche ciasto z sypkim budyniem

Poniżej podaje przepis na kruche ciasto z sypkim budyniem.

Ocena:
1 5

Składniki na blaszkę prostokątną o wymiarach 20 cm x 27 cm

Blaszkę prostokątna należy dokładnie natłuścić i oprószyć mąka pszenną / tortową.

Piekarnik przed pieczeniem należy nagrzać.


Składniki na ciasto:
  • 100 g margaryny
  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 pełna szklanka mąki pszennej / tortowej
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego

Wykonanie:

Na stopnice przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i budyń. Żółtka wraz z cukrem ucieramy do białości a następnie dodajemy do suchych produktów. Do składników dodajemy margarynę i wyrabiamy ciasto na gładką, jednolitą kulę.

Ciasto należy rozwałkować na prostokąt o wymiarach formy (20cm x 27cm). Płat ciasta oprószamy lekko mąka i zwijamy go na wałek a następnie rozwijamy w blaszce do pieczenia.


Poniżej link w którym został wykorzystany powyższy przepis:

www.ciasteczkowy-potwor.pl/sernik-z-makiem-na-kruchym-spodzie


Data publikacji: 22/03/2013


comments powered by Disqus