Kolorowa masa śmietanowa

Śmietana kremówka wcale nie musi być zawsze biała.... a może zielona....

Ocena:
1 5
Kolorowa masa śmietanowa:
  • 1 opakowanie galaretki zielonej
  • 300 ml śmietany kremówki do ciast i deserów 30%
  • 1/2 szklanka gorącej wody

Wykonanie:

Do miseczki wlewały pół szklanki gorącej wody i rozpuszczamy agrestowa galaretkę. Galaretki odstawiamy do zimnego miejsca by lekko stężały.

Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietany dodajemy lekko stężała galaretkę i łączymy składniki.

Kolorowe śmietanę zakrywamy i odstawiamy do lodówki na około 2 godziny by całkowicie stężała.

Po upływie podanego czasu śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego.


Poniżej podaję link do ciasta/ciastek/babeczek, w którym został wykorzystany powyższy przepis:

www.ciasteczkowy-potwor.pl/czarodziejskie-babeczki


Data publikacji: 10/04/2013


comments powered by Disqus