Kolorowa masa śmietanowa
Śmietana kremówka wcale nie musi być zawsze biała.... a może zielona....
Ocena:





Kolorowa masa śmietanowa:
- 1 opakowanie galaretki zielonej
- 300 ml śmietany kremówki do ciast i deserów 30%
- 1/2 szklanka gorącej wody
Wykonanie:
Do miseczki wlewały pół szklanki gorącej wody i rozpuszczamy agrestowa galaretkę. Galaretki odstawiamy do zimnego miejsca by lekko stężały.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietany dodajemy lekko stężała galaretkę i łączymy składniki.
Kolorowe śmietanę zakrywamy i odstawiamy do lodówki na około 2 godziny by całkowicie stężała.
Po upływie podanego czasu śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego.
Poniżej podaję link do ciasta/ciastek/babeczek, w którym został wykorzystany powyższy przepis:
www.ciasteczkowy-potwor.pl/czarodziejskie-babeczki
Data publikacji: 10/04/2013
comments powered by Disqus