Czekoladki bom belkowe
Bardzo szybki, prosty i przede wszystkim smaczny sposób by ozdobić nasze ciastka / ciasta , a jak oko cieszy...





Folię bob belkową dokładnie myjemy.
Do ozdoby:
- 250 g gorzkiej czekolady
- 50 g masła
Do niewielkiego rondelka przekładamy masło i drobno połamaną czekoladę. Rondelek umieszczamy na najmniejszym palniku i na bardzo małym ogniu doprowadzamy do roztopienia a następnie dokładnego połączenia się składników. Powstała masę/ polewę czekoladową ściągamy z palnika i wylewamy na czystą folię bom belkową. Równomiernie rozkładamy masę.
Folię zalaną czekolada pozostawiamy w chłodnym miejscu by czekolada na niej zastygła. Gdy czekolada będzie nie do końca twarda delikatnie , ostrym nożem tniemy ją na prostokąty o wymiarach 2,5 x 6 cm , czy też dowolne wielkości i kształty. Następnie pozostawiamy do całkowitego stwardnienia. ( nie zawodna będzie tu lodówka).
Data publikacji: 12/01/2014
comments powered by Disqus