Biała masa markizowa

Jej zaletą jest to iż powstaje z cukru, masła i alkoholu. Idealne do ciast , ciasteczek.

Ocena:
1 5
Składniki na masę:
  • 110 g miękkiego masła
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżka ekstraktu z wanilii
  • 1 kieliszek spirytusu

Wykonanie:

Miękkie masło ucieramy na puch ale tak długo aż będzie białe (ucierałam je mikserem 15 minut). Następnie do utartego tłuszczu dodajemy cukier puder, ekstrakt z wanilii i alkohol. Składniki dobrze ucieramy ze sobą ( mikserem z 5-10 minut).

Gotową masę przekładamy ciasta, ciasteczka, babeczki.

Przed podaniem masę należy pozostawić w lodówce na 2-3 godziny by składniki się dobrze "przegryzły".


Poniżej podaję link w którym został wykorzystany powyższy przepis:

http://ciasteczkowy-potwor.pl/ciasteczka-oreo


Data publikacji: 28/06/2013


comments powered by Disqus