Biała masa markizowa
Jej zaletą jest to iż powstaje z cukru, masła i alkoholu. Idealne do ciast , ciasteczek.
Ocena:





Składniki na masę:
- 110 g miękkiego masła
- 1,5 szklanki cukru pudru
- 1 łyżka ekstraktu z wanilii
- 1 kieliszek spirytusu
Wykonanie:
Miękkie masło ucieramy na puch ale tak długo aż będzie białe (ucierałam je mikserem 15 minut). Następnie do utartego tłuszczu dodajemy cukier puder, ekstrakt z wanilii i alkohol. Składniki dobrze ucieramy ze sobą ( mikserem z 5-10 minut).
Gotową masę przekładamy ciasta, ciasteczka, babeczki.
Przed podaniem masę należy pozostawić w lodówce na 2-3 godziny by składniki się dobrze "przegryzły".
Poniżej podaję link w którym został wykorzystany powyższy przepis:
http://ciasteczkowy-potwor.pl/ciasteczka-oreo
Data publikacji: 28/06/2013
comments powered by Disqus