Beza kokosowa I

Beza z białek i cukru nie musi być nudna. Może być kokosowa :) .

Ocena:
1 5
Składniki na bezę kokosową:
  • 3 białka
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 150 g wiórek kokosowych
  • 1 płaska łyżka maki ziemniaczanej

Wykonanie:

Białka przekładamy do miski i ubijamy je na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier puder i mąkę. Gdy składniki dobrze się połączą wsypujemy wiórki kokosowe i za pomocą łyżki drewnianej delikatnie mieszamy składniki. Dobrze połączone produkty przekładamy do prostokątnej blaszki.

Lekko nagrzewamy piekarnik.

Beze kokosową pieczemy w 130-140 stopniach Celsjusza przez 20-25 minut . Aby beza się nam nie przypaliła z góry przykrywamy blaszkę płatem papieru do pieczenia. Po upieczeniu beze zostawiamy do przestygnięcia w piekarniku.


Poniżej podaję link w którym został wykorzystany powyższy przepis:

ciasteczkowy-potwor.pl/sezamowiec


Data publikacji: 20/04/2013


comments powered by Disqus