Kulki orzechowe

Proponuje szybkie w wykonaniu, smaczne, orzechowe kuleczki z dodatkiem orzechów laskowych.

Ocena: Rate2 Rate2 Rate2 Rate2 Rate2
1 5

Składniki na 45 sztuk pralinek.


Składniki:
  • 700 g jasnego biszkoptu
  • 350 g gotowej masy kajmakowej
  • 45 sztuk orzechów laskowych
  • 200 ml śmietany kremówki do ciast i deserów 36%
  • 200 g mielonych orzechów laskowych

Wykonanie:

Do jednej miski wlewamy śmietanę kremówkę a do kolejnej wsypujemy zmielone orzechy.

Jasny biszkopt rozdrabniamy na pył i dodajemy do niego masę kajmakową. Składniki mieszamy by uzyskać jednolitą konsystencję.

Z powstałej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. W środek każdej kulki umieszczamy orzecha laskowego.

Kuleczki zamaczamy w śmietanie kremówce a następnie obtaczamy w zmielonych na pył orzechach laskowych.

Gotowe kuleczki odstawiamy na 2-3 godziny by stwardniały.

Podajemy.

Smacznego


Data publikacji: 03/09/2016


comments powered by Disqus
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top blogi
Fb f logo  blue 58 Feed icon